Züchtertreffe Uwe Kahl – Havelländer Cochinclub 2018

De Züchtertreffe van de Havelländer Cochinclub. Een leerzame, leuke maar vooral gezellige dag voor Cochinfokkers in de regio Oost-Duitsland. Samen met Johan Cuijpers, Jan-Dirk Nijkamp en Léon Linders ben ik naar Treuenbrietzen afgereisd in Oost-Duitsland (een uurtje van Berlijn).

Om 3.00 uur ’s nachts ging de wekker. Even een kopje koffie drinken en dan met Léon op naar Grashoek om Johan op te halen om vandaar uit naar Porta Westfalica te reizen waar we het tweede deel van de reis samen af gingen leggen met Jan-Dirk Nijkamp. Het beloofde een lange reis te worden maar geen vervelende omdat er natuurlijk genoeg ’Cochin-gesprekstof’ was.

Het verkeer reed lekker door en alles zat redelijk mee op de weg. Rond vijf voor 10 kwamen we aan bij fokker Uwe Kahle waar het programma van deze dag gepland was. Het huis van Uwe was een oude Oost-Duitse boerderij met een mooie binnenplaats, met achter door in de tuin diverse grote Cochins.

We begonnen bij binnenkomst al meteen tussen de grote Cochins van Uwe in de wei waar we hartelijk werden ontvangen bij de andere fokkers. Na wat bijgepraat te hebben kon de jaarvergadering beginnen. Voorzitter Bernd Dahlmann opende deze op geheel Duitse wijze. Na de vergadering stelde gastheer Uwe Kahle zich nader voor en kregen we een rondleiding door zijn eigen hokken.

Tijdens deze rondleiding vertelde Uwe onder andere over zijn ervaringen, dieren en manier van fokken. Ook kwam zijn andere hobby cactussen kweken even aan bod maar al gauw ging het weer over grote Cochins in de kleurslagen Buff, Zwart-witgepareld, Zwart, Wit en Gezoomd. 

Na de rondleiding stapten we in de auto en gingen we wat eten. We reden zes kilometer en kwamen bij een Grieks restaurant. In dit restaurant kregen we lekkere Duitse Teller gyros met pommes und salat. Na het eten was het weer tijd om terug te keren naar het huis van Uwe. Hier hebben we nog even rondgelopen en al gauw kwam er koffie met Duitse Kuchen op tafel.

Na de koffie hebben we nog het een en ander met elkaar besproken en nog even over de foktechnische dag (op 12 augustus 2018) van de Havelländer Cochinclub gehad. Daarna was het toch weer echt tijd om richting huis te rijden. Met veel nieuwe Cochinvrienden erbij en met een gevuld buikje. Rond 23.00 uur waren we dan weer in Venlo. Hieronder staan overigens nog enkele foto’s van deze dag.